Acupunctuur in omgeving Emmen (Klazienaveen)

Wat is acupunctuur? 

Acupunctuur is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Deze geneeskunde bestaat al ruim tweeduizend jaar. De behandeling bestaat uit het plaatsen van zeer dunne, steriele naalden op bepaalde punten in uw lichaam, nadat uw klachten uitgebreid in kaart zijn gebracht. Uw klachten worden vanuit een holistische hoek benaderd. We gaan ervan uit dat al uw klachten met elkaar in verbinding staan. Uw lichaam en geest vormen samen één geheel.
 

Wat kan acupunctuur voor u doen?


Wanneer het lichaam uit balans is kan dit klachten veroorzaken. Door middel van acupunctuur wordt deze balans hersteld. Alles in ons leven draait om balans. Balans tussen activiteit en rust, werk en ontspanning, gezondheid en ziekte. Door allerlei oorzaken kan er een disbalans ontstaan. De disbalans kan zich uiten in lichamelijke en/of geestelijke klachten. Dit komt door een verstoring in de energiebalans. De energie stroomt niet meer door lichaam zoals het hoort. Door middel van de naalden van acupunctuur wordt deze weer in de juiste banen geleid en de balans hersteld. De naalden zetten het lichaam aan om de balans te herstellen.
 

Hoe verloopt een consult? 


U komt met een bepaalde klacht bij mij. Deze klacht ga ik eerst uitgebreid uitvragen. Daarnaast stel ik diverse aanvullende vragen. Als aanvulling op de vragen doe ik een tong- en polsdiagnose. Wat betreft de tong kijk ik naar de kleur, de dikte, het beslag (laagje) wat op de tong zit en wat voor kleur dit heeft.
Aan de hand van mijn bevindingen bepaal ik welk(e) energiesysteem(systemen) uit balans zijn en dit bepaald weer welke acupunctuurpunten ik aan ga prikken. Hierdoor wordt het lichaam aangezet om de balans te herstellen. Per behandeling worden er meestal 10 tot 12 naalden geplaatst. De behandeling is nagenoeg pijnloos.

Niet alleen de acupunctuurbehandeling is belangrijk voor uw herstel. Het kan ook zijn dat ik advies geef over uw leefstijl of uw voeding als dat belangrijk is.

Na de eerste behandeling maken we een vervolgafspraak. De vervolgafspraken zijn in het begin wekelijks. Afhankelijk van het herstel, wordt dit afgebouwd.
 

De naalden


Tijdens de tweede fase van de behandeling gaan we beginnen met het plaatsen van de naalden. Er zullen maximaal 10 tot 15 naalden per sessie geplaatst worden. Dankzij ons voorafgaande vraaggesprek heb ik een goed beeld gekregen van uw disbalans en de organen die hierbij betrokken zijn. Elk orgaan heeft bepaalde plek in het lichaam. Op basis van de studie van acupunctuur weet ik waar de naalden het beste geplaatst kunnen worden om dit orgaan te behandelen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken doet het plaatsen van de naalden geen pijn! De behandeling wordt dan ook door velen als nagenoeg pijnloos ervaren.
 

De voordelen van acupunctuur


Acupunctuur is een genezingsmethode waarmee veel klachten behandeld kunnen worden. Acupunctuur is een vrij pijnloze methode waarbij vooral aandacht wordt besteedt aan u als mens. Er wordt dus niet alleen gekeken naar uw klachten en de symptomen daarvan. Tijdens de behandelingen wordt de oorzaak van uw klacht aangepakt waardoor u zich snel beter zult voelen.
Het grootste voordeel van de behandelingen is dat uw lichaam er zelf voor zorgt dat u zich beter voelt.
Geertje Tameling
Boogschutter 10
7891 TN Klazienaveen

Telefoon: 06 82838190
info@geertjetameling.nl

KvK: 59966238
Zhong: 1402570121312

AGB code praktijk 90062108
AGB code zorgverlener 90102685