Pijn

 
Pijn is een sein van het lichaam dat er iets niet in orde is. Afhankelijk van de oorzaak, de plek, soort pijn of heftigheid ga je de daarvoor nodige actie ondernemen. Soms weet je dat het vanzelf overgaat, is de pijn niet zo heftig. Een andere keer neem je een pijnstiller. Is het te erg of weet je niet wat het is, ga je naar de dokter. Soms is het nodig dat je naar het ziekenhuis moet voor verder onderzoek of verdere behandeling.
 
Pijn kan een grote impact op je leven hebben.
Hoofdpijn en / of migraine kan er voor zorgen dat je je dagelijkse dingen niet kunt doen en de hele dag in je bed ligt met de gordijnen dicht.
Een overbelaste elleboog, een zgn. tennis elleboog of een golfers elleboog, kunnen ervoor zorgen dat je werk onvoldoende kunt uitvoeren.
Langdurige stress kan ervoor zorgen dat je nek en schouders vast gaan zitten en de spieren pijnlijk en hard voelen. Natuurlijk is het dan ook belangrijk die stress factor aan te pakken en te zorgen voor meer ontspanning.
Rugpijn is ook zo’n pijn die heel veel voorkomt en waarvan het vaak onduidelijk is wat de oorzaak is.
Veel ernstige aandoeningen als bijvoorbeeld kanker, gaan gepaard met pijn.
Eigenlijk is de lijst van oorzaken eindeloos.
 
Acupunctuur kan heel goed pijn behandelen. De pijn kan verdwijnen of verlicht worden afhankelijk van de oorzaak.
 
Kom je bij mij met pijnklachten stel ik je de volgende vragen:
Wat is de oorzaak van de pijn.
Wanneer treedt de pijn op: bij bewegen, in rust, liggend, zittend, overdag of ’s nachts, ’s ochtends of ’s avonds
Wat is een verergerende factor voor de pijn. Wordt de pijn erger in de loop van de dag, verbeterd het door rust of door druk of verergerd het dan juist.
Waar zit de pijn.
Wat voor soort pijn is het. De pijn kan stekend, borend, kloppend, zeurend zijn. Maar soms is pijn ook moeilijk te omschrijven. 
De balans methode is o.a. een manier om pijn te behandelen. Hierbij wordt n.a.v. het bovenstaande gekeken welke meridianen door het pijnlijke gebied lopen.
Elke meridiaan kan worden gebalanceerd door meerdere andere meridianen.
Bij deze methode wordt meestal punten op armen en benen geprikt. Ook wordt er niet in het pijnlijke gebied geprikt.
Een simpel voorbeeld: bij pijn in de rechter elleboog kan er op de linker elleboog, de rechter- en de linker knie behandeld worden.
 
Ervaar je ook regelmatig pijnklachten, denk dan eens aan acupunctuur als mogelijkheid de klachten te verlichten.


Hooikoorts
Niesbuien, snotteren, dicht zittende ogen, jeukende of tranende ogen, jeuk neus, gehemelte of oren, soms klachten van benauwdheid, je niet lekker voelen. Met andere woorden HOOIKOORTS. Heel vervelend als je hier elk voorjaar weer mee te maken hebt. 
Allemaal klachten ontstaan door overgevoeligheid voor pollen die in het voorjaar en zomer weer in de lucht komen en waar je overgevoelig op kunt reageren. Dit komt omdat je weerstand niet voldoende is.
Er bestaat niet een echte behandeling voor. Het enige wat meestal wordt gedaan is medicatie via huisarts of zelfmedicatie. Deze onderdrukken de klachten maar geven niet een echte oplossing. Ook hebben ze vaak de nodige bijwerkingen. 
Je kunt deze klachten wel op een natuurlijke manier aanpakken o.a. met acupunctuur en kruiden. Het beste zou zijn om al voor het hooikoorts seizoen begint hiermee te starten. Zo kun je al wat meer weerstand opbouwen. Tijdens het seizoen kunnen er dan ook een paar behandelingen nodig zijn. Hoeveel behandelingen er nodig zijn, is helemaal afhankelijk van de ernst van de klachten. Ook zijn er diverse kruiden die een gunstige werking hebben op de klachten. Denk hierbij aan Echinacea (Rode Zonnehoed), Vlier, Smalle Weegbree of Ogentroost (heeft invloed op oogklachten).
Enkele tips wat je zelf kunt doen:
• Neem elke dag een theelepel honing van een imker uit je buurt (max 10 km). Waarom? De bijen halen hun voedsel (pollen) uit de planten en bomen uit de omgeving waarin ze verblijven en verwerken dit in hun honing. Eet je dagelijks wat van deze honing, bouw je geleidelijk weerstand op tegen deze pollen. 
• Bij verstopte neus: Scutellaria baicalensis neusspray. Van een bepaald merk bevat deze neusspray naast de Scutellaria nog vele andere kruiden die een gunstige werking hebben. 
Wil je meer info? Dat kan via mail: info@geertjetameling.nl , via whatsapp 06 82838190 of telefonisch.


 
 
Geertje Tameling
Boogschutter 10
7891 TN Klazienaveen

Telefoon: 06 82838190
info@geertjetameling.nl

KvK: 59966238
Zhong: 1402570121312

AGB code praktijk 90062108
AGB code zorgverlener 90102685