Over mij

Mijn naam is Geertje Tameling en ik ben acupuncturiste in Klazienaveen, Emmen. Ik vertel u graag over hoe ik in aanraking ben gekomen met acupunctuur, wat het voor mijzelf betekent heeft en wat het hopelijk voor u kan doen.

Persoonlijke ervaring met acupunctuur


In 2007 kwam ik voor het eerst in aanraking met acupunctuur. Een kennis van mij was onder behandeling bij een acupuncturist. Zij tipte mij om hetzelfde te gaan doen. Na deze tip heb ik een afspraak gemaakt om zelf de effecten van de acupunctuur te ondervinden. De acupuncturist keek niet alleen naar mijn klachten en de symptomen daarvan. Ze keek naar mij, als mens. Dat heb ik persoonlijk als zeer prettig ervaren. Dit is het holistische aspect van de Chinese geneeskunde. Er werd niet alleen gekeken naar het lichaam, maar ook naar de geest en de balans tussen deze twee.
Na enkele behandelingen voelde ik daadwerkelijk een positief verschil. Mijn klachten namen af en ik kwam beter in mijn vel te zitten. Vanaf dat moment raakte ik geboeid door de Traditionele Chinese Geneeskunde en groeide er een passie om dit te kunnen delen met andere mensen.

Mijn ervaring doorgeven


De wens en behoefte om mensen te coachen naar een algeheel beter welzijn heb ik altijd gehad. Door mijn eigen ervaring met acupunctuur wist ik: dit wil ik doorgeven. Daarom ben ik in 2008 gestart met een studie aan Hwa To University te Koog aan de Zaan. Na deze studie heb ik nog een jaar voedingsleer gestudeerd aan Qing Bai in Amersfoort. Tijdens deze studie ben ik meer te weten gekomen over de Westerse voedingsleer, de natuurvoedingsleer en de basis inzichten volgens de Traditionele Chinese geneeskunde.

Specialisatie


Na bovenstaande opleidingen heb ik me verder gespecialiseerd en ben hier eigenlijk niet meer mee gestopt. Nog steeds volg ik verschillende bijscholingen en cursussen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Daardoor kan ik u de beste behandelingen aan blijven bieden. Dit wordt ook vanuit de beroepsvereniging verplicht gesteld.
De laatste tijd houd ik mij steeds meer bezig met de behandeling van psycho-emotionele klachten. Ik heb gemerkt dat hierin mijn passie ligt. Wanneer u psycho-emotionele klachten ervaart kan acupunctuur wellicht voor verlichting zorgen. Neem vrijblijvend contact met mij op zodat we samen kunnen bespreken of acupunctuur bij u en uw klachtenprofiel past.

Studies, bijscholingen en cursussen


Hieronder vindt u een lijst met studies, bijscholingen en cursussen die ik gevolgd heb om u een beeld te geven waarbij ik u van dienst kan zijn.

- Voedingsleer '13 - '14 - Qing-Bai
- Diagnostiek '14 - BoYi
- Naaldtechnieken '16 - BoYi
- Acupunctuurformules '16 - BoYi
- De vergeten kennis over de Divergente Meridianen - Jing Bie '17 – Pakua studiecentrum
- The Spirit of the Practioner and the Art of Needling '17 - Pakua studiecentrum
- TCM voedingstherapie voor milt en maag '18 - Jutta Koehler vijf elementen voeding
- International Certification Program for Oncology Acupuncture '19 TCMA / ICZO
-Insomnia (= slaapproblematiek) '19 - BoYi
-Effectief pijn behandelen met acupunctuur deel 1 - '19 - Qing-Bai
-Psycho-emotionele klachten '20 – ICZO

Medische Basiskennis:
Vrouwenklachten '19 - Total Health
Stress en Burnout '19 - Total Health
Darmfunctie en ontstekingen in het lichaam '19 - Total Health
Geertje Tameling
Boogschutter 10
7891 TN Klazienaveen

Telefoon: 06 82838190
info@geertjetameling.nl

KvK: 59966238
Zhong: 1402570121312

AGB code praktijk 90062108
AGB code zorgverlener 90102685